Nordiskt stål - Anton Kuivanen, Finland

Anton Kuivanen
Vi på MMA SWEDEN vill lyfta fram våra duktiga nordbor och har därför startat ett segment som kallas Nordiskt Stål där vi kommer att presentera fighters från Norden. Först ut är finländaren Anton Kuivanen, en 27-åring som tävlar i lättviktsklassen. Han har tävlat sedan 2006 och har lyckats få ihop ett fint fight record på 16 vinster och 4 förluster, han har vunnit sina senaste 9 fighter. Majoriteten av vinsterna har kommit via submission, nämligen 8 st. 


Anton är väldigt omtyckt i sitt hemland Finland, dels för sin aggressiva fightingstil och dels för att han medverkade i en reality show (Sali). 


Läs vidare efter brytet.


Anton tränar och tävlar för GB Gym i Helsingfors men spenderar en hel del tid med American Top Team (ATT) i Coconut Creek, Florida. Det är ofta som Kuivanen rankas högt i olika rankinglistor över fighters i Europa och Världen. Han har bland annat av MMA sidan BloodyElbow.com rankats som #8 i deras lista över världens bästa framtidslöften 2012. Det är alltså bara en tidsfråga innan vi får se Anton Kuivanen i de största MMA-organisationerna. Vi på MMA SWEDEN önskar Anton Kuivanen lycka till i hans fortsatta MMA-karriär.


Highlights video med Anton Kuivanen
För mer information om Anton Kuivanen gå in på hans hemsidan: www.antonkuivanen.fi

Kommentarer

  1. He seems to be a great fighter, maybe the UFC will sign him soon.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar