Intervju med Andreas Bodin - Head of Operations, Superior Management

Vi på MMA SWEDEN vill framhäva både svenska MMA fighters och svenska MMA managementbolag samt eventarrangörer. Vi fick tag på Andreas Bodin som är Head of OperationSuperior Management och vi ställde honom några frågor om Superior Management. Läs intervjun här nedan.  

Andreas Bodin, Head of Operations
Superior Management

Kan du berätta om vad Superior Management är och hur det startade?

För sju år sedan satt vi i en träningslokal efter ett träningspass och bestämde oss för att engagera oss i sporten vi älskar, MMA. Idag har denna idrottsform utvecklats markant och växt till att bli en av världens största sporter. Från den dagen för sju år sedan i träningslokalen fram till idag har vi växt lika snabbt som sporten. 

Vi har etablerat ett eget klädmärke vid namn Superior Wear, och byggt upp en omtalad internationell MMA gala, Superior Challenge, som når ut till ca 100 miljoner TV tittare runt om i världen, och samlat på oss enorm erfarenhet genom dessa år. Därför vet vi vad promotorer och fans värdesätter. 

Med detta i åtanke, och med ambitionen att bidra till att ytterligare höja den idrottsliga nivån av svensk MMA och fortsätta producera det vi tror de svenska MMA fansen vill ha, det vill säga underhållande personligheter i kombination med duktiga atleter.  Det är anledningen till att vi startade Superior Management.

Vi har sedan starten av Superior Challenge under 2008 haft ambitionen att göra detta men pga. en snabb expansion har detta legat på is fram tills idag.


Intervjun fortsätter efter hoppet.

Vad är syftet med Superior Management?

Superior Challenge är van vid, och har bevisligen under många år producerat åtskilliga bra fighters som i dag tävlar i världens största MMA organisationer. Vårt managementbolag kommer att erbjuda en ny kreativ och unik produkt till våra klienter, partners, organisationer men framför allt till vår MMA intresserade publik. Superior Management har som mål att producera stora internationella namn.


Vilka är det som står bakom Superior Management?

Superior Group International, koncernen som bland annat driver Superior Challenge och Superior Wear.


Vilka svenska och internationella fighters har ni just nu kontrakterade?

Vi har främst valt att till en början fokusera på svenska talanger, men vi har fått en hel del förfrågningar från internationella fighters trots den korta tiden vi har varit aktiva. I vårt stall har vi både proffs och lovande amatör fighters kontrakterade. Några av dessa är: Matti Mäkelä, Martin Wojcik, Lorenzo Borgomeo, Farshad Farsiani, Simon Sköld, Omid Albazi, Visar Kelmendi, Martin Halvorsen, Michel Ersoy mm mm.
 

Vad kan Superior Management tillföra MMA i allmänhet och svensk MMA i synnerhet?

Superior Challenge har bevisligen exporterat många svenska fighters till internationella galor, vilket vi är väldigt stolta över. Om man tittar på t.ex. UFC:s fight card i Sverige så är de flesta svenska fighterna Superior fighters. Superior Managements vision är att fortsätta med det vi är bra på, att bygga upp fantastiska svenska MMA fighters som sätter lilla Sverige på den internationella MMA kartan.

Hur ser ni på att världens största MMA organisation UFC kommer till Sverige?

Det är jätteroligt. Vi har via Superior Challenge stångat oss blodiga med att marknadsföra MMA i Sverige. På så sätt har vi tillsammans med de svenska MMA fansen byggt upp en tillräckligt intressant marknad för att stora internationella organisationer som UFC ska bli intresserade av att arrangera galor här. Därför anser vi att det är jättebra att UFC kommer hit eftersom de kan hjälpa oss i vårt arbete med att bredda sporten bland allmänheten.


När kommer den svenska publiken att få se nästa Superior Challenge gala?

Vi hade preliminärbokat den 31 mars 2012 på Hovet redan i somras men samma dag som vi skulle offentliggöra datumet för SC8 fick vi reda på att UFC hade bokat sin gala på exakt samma datum. Av förklarliga skäl så var vi tvungna att flytta på vårt datum när en större aktör kommer till stan. 

Mästarbältet för Superior Challenge
Nu har de flyttat sin gala till den 14:e april istället men det ändrar ingenting för oss. Därför valde vi att omorganisera våra planer för 2012 och vi kommer att offentliggöra dessa planer innan slutet av februari. Vi ser verkligen fram emot Superior Challenges utveckling under 2012 vilket kommer att vara positivt för svensk MMA och för svenska MMA fans.
 

Många av de svenska MMA proffsen som tidigare tävlat för Superior Challenge har nu kontrakt med UFC, hur ser ni på detta?

Det är bara positivt att våra Superior fighters ska tävla i UFC, vilket är ännu ett bevis på att vi gör någonting rätt. Det finns massor av andra svenska MMA atleter som håller en lika hög nivå, som står och väntar på sin chans i rampljuset. Superior Challenge är ett varumärke som står för hög kvalitet och vår primära ambition är att skapa fantastiska matcher för vår publik.   

Har ni planer på att arrangera en Superior Challenge-gala internationellt? 

Superior Challenge är redo för en internationell expansion, och vi har länge varit intresserade av att sträcka oss utanför Sveriges gränser. Vi har sedan en tid tillbaka etablerat diskussioner med aktörer i några utvalda länder och förutsättningarna ser goda ut.


MMA SWEDEN vill tacka Andreas Bodin för medverkan och önskar honom samt Superior Management lycka till i framtiden.


Kommentarer