Pound 4 Pound-Bäst i Sverige!

Vi på MMA SWEDEN ska från och med idag rangordna de svenska proffsen i en pound for pound lista. Top 10 listan baseras främst på vad fightern har åstadkommit under den närmaste tiden och i vilken organisation de tillhör eller fightats för. Uppdateras månadsvis.


Alexander "The Mauler" Gustafsson
TOP 10  P4P                      (Senaste 5 fighter)


1. Alexander "The Mauler" Gustafsson     VVVVF
2. Papy "Makambo" Abedi                      FVVVV
3. Reza "Mad Dog" Madadi                     VVVVV
4. Sirwan "Zohan" Kakai                          VVVVV
5. Magnus "Jycken" Cedenblad                VVVVV
6. Assan "The Black Attack" Njie             VVVVF
7. Hamid "Akira" Corassani                      FVVVV
8. Tor "The Hammer" Troeng                   VVVFV
9. Bruno Carvalho                                    FVVVV
10. Andreas Ståhl                                    VVVVV


Bubblare: Nicholas Musoke, Jonatan Westin, Claes Beverlöv, Jörgen Kruth, Martin Svensson och Mats Nilsson

Kommentarer

 1. Håller med dig på det mesta, men jag tycker att David Bielkheden borde vara med istället för Andreas Ståhl. Även Bruno Carvalho längre upp i listan.

  SvaraRadera
 2. Bedrövligt att Martin Svensson är med?! Rankad 3a i Europa bland FW, två vunna titelbälten under 2011, 9-2 record med 4 raka vinster (enda förlusten i fw mot en världsmästare i BJJ), rankad som 5e bästa svensk oavsett viktklass enl. Fightmatrix.com, landslagsman i SW, 6a på amerikanska mmasun.coms lista över fighters i Norden som UFC borda signa, tränar på alliance i san Diego etc etc. Hur kan ni ha akira rankad över som blev knockad av paul reed som Martin sedan besegrade tre månader senare? Spelar en massa pajasfasoner i en dokusåpa så stor roll? Eller Andreas Ståhl som fortfarande slåss på en helt annan nivå. Märkligt att en kille som är så respekterad ute i Europa hamnar utanför en svensk lista när han är topprankad i Europa. Okunskap skyller jag det på...

  SvaraRadera
 3. Bedrövligt att han INTE är med ska det såklart stå

  SvaraRadera
 4. Baltaxar

  Tack för din kommentar, vi har diskuterat just Martin Svensson väldigt mycket och vi var väldigt oeniga. En av oss ville ha honom på en sjätteplats. Detta var januari månad och till februari listan kommer det att ske förändringar. Du har verkligen en poäng i det du skriver. Hoppas att nästa lista stämmer mer överrens med vad du tycker.

  Angående Hamid Corassani så spelar det ingen roll hur man beter sig vid sidan av ringen/buren, vi ser till det sportsliga och han har lyckats väldigt bra, en semifinalplats i TUF och ett UFC-kontrakt är inget att sticka under stolen med.

  En P4P-lista kommer alltid att väcka frågor och det är det som är meningen med det, att sätta igång en debatt. Ingen lista är den andra lik.
  Mvh
  MMA SWEDEN CREW

  SvaraRadera
 5. Var inte meningen att låta barsk ser nu när jag korrekturläser att det nog kan ha uppfattats så.. Jag tränar på samma klubb och tycker det är tråkigt att han ofta hamnar utanför sådana här listor. Är ju självklart partisk men man kan inte blunda för prestationer och Martin har haft ett mkt bra år. Kan även som ibland lite motvillig sparringpartner säga att han är helt makalöst skilled. Akira däremot står jag inte ut med men det är en högst personlig åsikt. Kul förresten med ännu en svensk mma sida. Nu har man ytterligare ett ställe att slå ihjäl lite tid på :)

  SvaraRadera
 6. Abolut inte barsk snarare upphetsad ;-), det är bara kul när en som har tränat med Martin Svensson berättar hur det är att träna tillsammans med honom. Vi tackar så mycket för ditt besök och hoppas att du tycker om det du ser här hos oss, vi är endast ett par dagar gamla. Sprid gärna denna sida vidare :-)

  Mvh
  MMA SWEDEN

  SvaraRadera
 7. Jag gillar top 3!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur kan Tor Troeng hamna så längt ner på listan när ni säger att ni går på idrottsliga prestationer? Han är ju den svensk som är högst rankad enligt fightmatrix.com förutom Alexander Gustafsson.
   Borde inte den litstan vara ganska fingervisande om hur bra man är då den just mäter idrottsliga prestationer utan att förvillas utav hype eller hur mycket man syns i media?

   Radera
 8. what about me? (Domingos Mestre) im 8-4-0 im the only one to defeat Robert Radomski 8-1-0 i went descision whit KSW Aslambek Saidov 11-2-0 ...never had easy oponnents,all my opponents had a winning record.

  SvaraRadera
 9. put me (Domingos Mestre) in Bubblare at list .

  SvaraRadera
 10. @Frimuraren
  Absolut du har myckert rätt i det du säger, det är tre personer som ligger bakom listan och rösterna föll ut på detta sätt. I början av februari kommer en ny lista och möjligen än mer genomtänkt. Tack för din åsikt.

  SvaraRadera
 11. @Anonym

  Unfortunately your last fight was a loss to Andreas Ståhl the #10 on the P4P list, hopefully you will win your next fight and climb the ladder. Good Luck in your next fight on the 11th of february.

  SvaraRadera
 12. Andreas Ståhl på listan men inte Martin Svensson eller Mats Nilsson... Hmm weird

  SvaraRadera
 13. And to dominges, this is à swedish pound4pound! You wrote your complains in english..

  SvaraRadera

Skicka en kommentar