Svenska Talanger: Fernando Gonzalez

Fernando Gonzalez
Svenska Talanger fortsätter med Fernando Gonzalez, 21 år från Stockholmsförorten Fittja. Han började med MMA eftersom hans kusin Diego Gonzalez tränade och tävlade flitigt. Det började med att Fernando följde med Diego ner till HILTI Stockholms träningslokaler vid Hammarby sjöstad och det ledde till att han fastnade för sporten. 


Trots sin unga ålder har Fernando hunnit tävla en hel del, dels i shootfighting men även hunnit med sin debut i professionell MMA. Denna debut gjorde han i Finland år 2011 mot finländaren Kalle Arvelin, en match som han vann på Sub. (RnC) redan 40 sekunder in i rond 1 (matchen kan ni se här nedan).


Meriter:
Shootfighting/C-shooto: 7-1 record
Proffs MMA:  1-0 record
SW tävlingar:
Guld i ESWT (Eskilstuna Submission Wrestling Tournament)
Silver i SGL (Svenska Grapplingligan)
Vinnare av Skandinaviska Mästerskapen i C-shooto -76 kg 2010 i Finland. 


MMA SWEDEN fick tag på Fernando och passade på att ställa ett par frågor till honom, se efter hoppet.När började du med idrotten MMA? Utövade du någon annan idrott innan? 

 -Jag började med MMA när jag var 17 år innan spelade jag fotboll.

Var tränar du MMA, och om du tränar på några andra ställen vart gör du det?

-MMA och brasiliansk jiu jutsu tränar jag på min huvudklubb Hilti BJJ Stockholm. Thaiboxning tränar jag på Sthlm Muay Thai och Boxning tränar jag tillsammans med min privata boxningstränare Sharam.

Vad har du för mål med idrotten?

-Att bli bäst i världen.

När går du nästa MMA fight?

-Har inget planerat just nu men hoppas att få gå så många MMA matcher som möjligt detta år.

Vilka vill du tacka?

-Jag vill tacka alla på sveriges bästa MMA klubb HILTI BJJ, Vill tacka mina tränare Martin Lindqvist, Sharam och Thomas Rasmussen. Vill även tacka min kusin Diego Gonzalez och resten av mina klubbkamrater Niklas Bäckström, Reza Madadi, Papy Abedi och Frantz Slioa. Vill även tacka min sponsor KENKA. 

Vi på MMA SWEDEN önskar Fernando Gonzalez lycka till i han fortsatta karriär.
Svenska Talanger:

Kommentarer