UFC Sweden: Intervju med den norske UFC debutanten Simeon Thoresen inför hans match mot Besam Yousef

Simeon Thorsen, UFC debutant.
Den 14 april är det dags för UFC Sweden, en gala som sålde slut på biljetterna på mindre än 3 timmar. En norrman gör även sin debut på galan, nämligen Simeon Thoresen som möter göteborgaren Besam Yousef. Den norska tidningen Nettavisen har träffat Thoresen och ställt honom ett par frågor. Här kommer ett utdrag ur intervjun.


På frågan hur han fick redan på att han fått det efterlängtade UFC kontraktet svarade han så här:
- Min chef ringde mig och frågade vad jag ville ha i julklapp. Jag svarade: "Jag tror att du vet vad jag vill ha." Sedan gav han mig det budskap som jag hade väntat på.
 - Jag hoppade i luften och folk omkring mig undrar vad som hänt. Jag sa till dem att den första julklappen hade kommit tidigt i år, säger han ivrigt.
Vidare i intervjun får han frågan om vad han gick på för idrotter innan han började med kampsport och slutligen med MMA.
  Jag tränade gymnastik från det att jag var 7 år tills jag var 14 år. Sen fick jag höra att jag var för lång och att de inte skulle satsa på mig, trots att jag hade gjort ganska bra ifrån mig. Efter att jag tränat ganska hårt där i 7år, förlorade jag min motivation.
 - När jag var 17 år började jag träna thaiboxning och tyckte det var riktigt kul. Du får självbehärskning, god kroppskontroll och god kondition. Och naturligtvis är det en utmaning om någon försöker slå och sparka dig i kroppen och huvudet.
 Den avgörande faktorn till att till sist tog steget till att börja med MMA var när han testade på grappling. Där han till en början inte hade en chans.
- Ja, det stämmer. Jag var 18-19 år och hade tränat mestadels thaiboxning och försökte mig på några grapplers. Jag trodde jag skulle ta det ganska lätt, men hade inte en chans. Sedan tänkte jag att detta måste jag lära mig.
Det är inte lätt att vara en professionell MMA utövare i Norge, det är förbjudet att tävla och media skrev inte för allt för länge sedan om mobbarna som slogs i buren. Han får även frågan om vad hans föräldrar tycker om att han tävlar i MMA.
 "Min mor är balettlärare och pacifist, så hon inte gillar det, men sa aldrig klart "Nej". Hon kunde nog önska sig att jag gjorde något lite mindre extrem, men hon är stödjande så länge jag är glad och får en känsla av prestation av vad jag gör. Det är min pappa också."
På frågan om hur det ser ut för MMA i Norge svara han att det ser ljust ut, att han fått ett kontrakt med UFC gör itne saken sämre.
"Det är en mycket bra kampsportsmiljö i Norge nu. Vi stödjer varandra och det finns inte mycket avund och skitsnack. Om du tränar med en kille ofta, och han försöker kasta dig mot väggarna och du försöker att slå honom i huvudet, ja då börjar man lita på varandra. Det blir ganska tight sammanhållning."
Norge och Island är de enda länderna i norden där MMA är förbjudet, han har gått sina flesta matcher i Finland. Han önskar att en dag kunna få tävla i sitt hemland Norge.
"Norge och Island är de länder i Norden där professionella kampsporter inte är tillåtet. Det är tillåtet att träna men inte tävla. Så var fallet i Sverige tidigare också, men de senaste fem åren har verkligen börjat lossa den. Nu har flera börjat organisera och genomföra informationskampanjer för att få professionell boxning och MMA legaliserat i Norge, men det är inte många politiker som vågar stå för det."
I slutet av intervjun får han frågaon om vad han vet om sin svensske motståndare, Besam Yousef. Han fösöker inte gömma det att han kommer att försöka ta ner fighten på marken då han är en mycket duktig grappler.
"Han är känd som en boxare, och jag gillar att grapplas, så det är inte så svårt att lista ut vad som kommer att bli min gameplan under matchen."
Vill du läsa mer från intervjun gå då in här. 

Kommentarer