Intervju med den norske UFC-fightern John Olav Einemo

Den norska UFC-fightern John Olav Einemo (6-3 MMA, 0-2 UFC) blev intervjuad av den norska mmasidan MMAnorway.com, här nedan finner ni ett utdrag av den intervjun.

John Olav Einemo
Hur känns det att förlora ännu en fight i UFC?

-Nej, det är inte direkt roligt. Jag vet att fighten var väldigt dålig.

Vad vet du om ditt kontrakt nu? UFC är inte precis känd för sin generösa politik för förlust statistik bland grundarna kampen de har i sina stall. Har du hört något?

-Nej, jag har inte hört något ännu. Men Joey Beltran som var på samma kort som mig har redan blivit sparkad, och det var bara en kort tid efteråt, så jag tror verkligen att jag hade fått höra det nu om det var dåliga nyheter. Det verkar ha sparkat dem som de ville ha bort. Jag tror att de borde ha tagit bort mig med på samma gång.


Finns det någon möjlighet att vi får se dig på UFC Sweden tror du? Kortet är ju redan färdigtsällt, men det är nästan alltid någon som blir skadad.

-När det gäller Sverige så har jag inte hört något. De gav mig 30-dagars karantän efter fighten senast, 30 dagar för fighten och 21 dagar karantän från träning.

Av vilken anledning?

-Det vet jag faktiskt inte.Kan det vara för den skada du hade innan du ställde upp i fighten?

-Nej, jag tror inte det. Men jag var väldigt täppt i näsa efteråt och blödde mycket. Men jag vet inte riktigt varför de gav mig karantän, kanske för att vara på den säkra sidan.

Hur många fighter är du kontrakterad att genomföra?

-Sex. Så jag har fyra kvar. Men jag känner åtminstone att jag är på rätt väg. Innan den här match så jag hade ingen bra känsla eftersom förberedelsen inte var bra. Jag hade inte fått bra med träning och kände mig inte säker. Jag var även osäker detta eftersom att jag förlorade förra matchen, och jag tänkte på något sätt – på vilken nivå är jag? Men jag känner att det jag saknar nu är fighter helt enkelt. Jag hade ett uppehåll på sex år och det är nästan som att börja om från början.

Även om du har bra sparring i träningen och sånt, det är en stor skillnad mellan det och på att fightas. Match och träning är inte samma sak, det är något helt annat. Jag tror att det är många som inte förstår det. Du kan vara skitbra på träning men det är något helt annat när du har 25.000 människor som står och tittar på dig och miljontals framför TV-skärmarna. Sen måste du prestera just då och där.

Vad tycker du om Gustafsson mot Nogueira på UFC Sweden då?

-Jag tror nog Gustafsson vinner. Lil Nog är inte så snabb av sig. Han är inte heller så explosiv och stark. Gustafsson har sett mycket bra ut och han har matchats mycket bra. Mycket bra fight honom.

Kommer du till Sverige i april, även om du inte skulle fightas?

-Jag vet inte ännu. Kanske. Jag vet inte om vi får erbjudandet att flygas in eftersom de ofta gör med UFC-fighters på deras events. Jag har inte hört något, men jag kan kanske ringa ett samtal.

Kommentarer