Svenska Talanger: Emil Hartsner

Emil Hartsner
Idag presenterar MMA SWEDEN i Svenska Talanger en fighter som gör sin professionella  MMA-debut redan nu på lördag den 3 mars. Emil Hartsner är 22-åringen från Malmö som år 2010 vann Shootfighting SM i -65 kg, han tränar på Frontier MMA i Malmö. Vi tog kontakt med Hartsner som är mitt i sina förberedelser inför helgens proffsdebut på Frontier Open Battle 3 och ställde ett par frågor åt honom.


Meriter:

Shootfighting Record: 6-0 svenska mästare 2010
Amatör Record:  3-1 svensk mästare 2011
Blått bälte i Brasiliansk Jiu Jitsu
Har medaljer från Danish Open, Stockholm Open, Gameness och en fjärdeplats på SM i submisson 2010,

När började du med idrotten MMA? Utövade du någon annan idrott innan? 

Jag började med MMA för ungefär 2,5 år sedan, Innan det så har jag spelat ishockey i 10 år!


Var tränar du MMA, och om du tränar på några andra ställen vart gör du det?

Jag tränar på den bästa klubben Frontier MMA i Malmö, där får jag all hjälp som jag behöver så slipper träna någon annan stans:)

Vad har du för mål med idrotten?

Mitt största mål är självklart att bli bäst, och kunna leva 100% på sporten, men jag tar ett steg i taget, jag har redan avverkat mina mål om att bli svensk mästare i både shootfighting och amatör MMA, nu är det proffs MMA som gäller och jag känner mig redo för det.

Vad gör du när du inte tränar MMA?

När jag inte tränar så passar jag på att umgås med mina vänner och familjen.

När går du nästa MMA fight? Vad vet du om din motståndare Dawid Szymankiewicz som du möter på FOB 3?

Min nästa match på den 3 mars på Frontier Open Battle i Malmö, det kommer bli grymt, jag vet faktiskt inget om min motståndare, jag fokuserar bara på vad jag ska göra, men kommer att kolla upp lite om honom med min coach Bobby nu innan matchen.

Har din träning sett annorlunda ut sen du fått veta att du ska gå en professionell MMA-fight?

Mina förberedelser har sett ut som vanligt, jag tränar 2 pass om dagen, men själklart har det varit mer fokus, och jag har tränat jävligt hårt.

Vad tycker du om att Superior Challenge nu kommer till din hemstad Malmö? Om du får frågan vill du då gå match på galan den 6 oktober?

Jag tycker det är sjukt kul, hade jag fått frågan och Bobby (Sundell) hade tyckt det var ok så hade jag gärna fightas på superior, hade varit sjukt coolt!!! Så superior nu vet ni vem ni ska fråga ;-)

Vilka vill du tacka?

Jag vill tacka alla på Frontier MMA som hjälper och stöttar mig alltid, men självklart Robert Bobby Sundell för all tid och hjälp som han lägger ner på alla, och så vill jag tacka Martin Svensson för alla tips och råd som han ger mig.


Vi på MMA SWEDEN vill tacka Emil Hartsner för sin medverkan och önskar honom lycka till i sin Pro-MMA debut nu på lördag den 3 mars på Frontier Open Battle 3 i Malmö

Svenska Talanger:


Kommentarer

  1. Kör hårt ! / Från Malmö Muay Thai

    SvaraRadera
  2. Bra initiativ att skriva om framtidens fighters! Lycka till Emil!

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket Jesper, ja vi tycker att även dem förtjänar en plats i media. Förhoppningsvis kommer dessa unga killar och tjejer att vara morgondagens Alexander Gustafsson, Victor Cheng och Tor Troeng för att nämna några.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar