Anderson Silva - Bröderna Nogueira räddade min karriär

Anderson Silva

UFCs mellanviktsmästare Anderson Silva föredrar att fightas stående, men det var brasilianska jiu jitsun som räddade honom efter fyra och en halv rond i hans livs kanske viktigaste fight, den mot Chael Sonnen. Silva säger att det ärNogueira-bröderna som räddade hans karriär. (Fritt översatt från portugisiska)

-Vi har alltid varit i rivaliserande team (Chute Box och Brazilian Top Team), men jag hyste stor respekt och beundran för dem. På grund av Pride så var vi i mycket i Japan och jag hejade alltid på dem. Vid ett skede tidigt i min karriär hjälpte bröderna mig utan att känna mig väl.


Rogerio Nogueira och Anderson Silva
-Jag hade lämnat mitt team (Chute Box) på grund av politik och jag var inte alls glad. Det stod mellan mig och en annan fighter, de valde den andre. Rodrigo (Minotauro) ringde mig och fick min uppmärksamhet. Hans kontrakt med Pride var på väg att gå ut och när han gick till högsta chefen fick han välja, att förlänga kontraktet eller att bli ersatt av mig (Anderson Silva), han valde att bli ersatt av mig. Vår vänskap stärktes på grund av detta. Jag var redo att sluta fightas och dem var villiga att hjälpa mig.

Anderson Silva är med i en ny dokumentärfilm som följer honom före, under och efter fighten mot Chael Sonnen. Där får vi bland annat se honom träna med bröderna Nogueira, främst Rogerio. Namnet på dokumentären (LikeWater) är inspirerad av Bruce Lees egen dokumentär, en person som Silva ser som en förebild.

-Jag är ett stort fan av Bruce Lee, Jag älskar honom. Ibland tror jag att jag är en reinkarnation av honom, säger UFCs mellanviktsmästare. 

Kommentarer