Intervju - Jani Lax pratar om titelfighten på Vision Fight Night den 5 maj i Karlstad

Läs intervjun med Jani Lax som är aktuell med en titelfight i den nya organisationen Vision FC, vi får även höra vad arrangören Ronnie Johansson, har att säga om den nya ihopslagna MMA-organisationen. Intervjun är gjord med Nya Wermlands Tidning.

Vid sidan av arbetet med framtida Vision Fighting Championship har rutinerade Jani Lax bestämt sig för att ställa sig i buren ännu en gång. Efter en kontroversiell förlust mot Kenichiro Togashi i Shooto i Japan för snart två år sedan och otur med matchningar är det en taggad hemmafighter som kommer att kliva in i buren den 5 maj.

-Det gick snabbt det här och jag fick tigga lite om lov av frugan. Men man är sugen, det känns bra och jag har tränat på, säger han.


Familjen väntar barn i juli och Jani Lax hade egentligen lovat hustrun att lägga handskarna på hyllan i samband med det.

-Men jag har grämt mig lite över det här med min karriär. Jag fick det där cutet över näsan i Japan i en match som kändes bra, jag tyckte att jag höll på att vinna. Sen hade jag en titelmatch i BAMMA (BritishAssociation of Mixed Martial Arts) som blev inställd och sen blev det bara inget mer.


-Det är en rätt tuff kille men det har gått lite si och så för honom. Det är en bra mätare för mig, skulle jag avsluta honom snabbt, vilket jag tycker att jag bör göra om jag ska fortsätta, så får vi se sen.


-Ambitionen är att bli Skandinaviens största organisation och därefter Europas, säger arrangören Ronnie Johansson.
  
Det nya upplägget innebär två olika typer av galor. Mindre Fight Nights för mer okända fighters och större VFC-galor med tyngre namn.

-Fight Nights är framför allt till för de unga talangerna som ska gå sina första proffsmatcher och som behöver matchas.

Den första tillställningen får dock en något annorlunda prägel med två titelmatcher och en match där en utmanare i fjädervikt ska utses.

-Det blir på Nöjesfabriken. Jag är övertygad om att det blir slutsålt och det kommer bli mycket mer intimare. Man hamnar som längst tio meter från buren. För Karlstadspubliken är det ett högintressant kort med fler fighters från staden.

För Jani Lax väntar några tuffa månader med 14, 15 träningspass i veckan och mycket sparring. Men det är mödan värt för att få fightas framför hemmapubliken.

-Det känns bara roligt, folk har tjatat på mig så länge att jag ska gå match på hemmaplan.

Kommentarer