Intervju - MMA-fightern Mats Nilsson känner en trygghet i att skriva ett multi-fightkontrakt med Cage Warriors

Mats Nilsson
Igår skrev vi att MMA-fightern Mats Nilsson och Diego Gonzalez skrivit på ett fler-fighters-kontrakt med organisationen Cage Warriors. Nilsson berättar bland annat i en intervju med Helsingborgs Dagblad att han känner en trygghet i att ha fått detta kontrakt. Läs intervjun här nedan.

– Det känns skitbra. Det ger en trygghet och en kontinuitet, säger helsingborgaren om det nya kontraktet.

Det innebär också mer än att Mats Nilsson vet när och var han ska gå match framöver.

– Det gör det lättare för mig att hitta samarbetspartners. Nu kan jag för första gången garantera ett antal matcher för mina sponsorer, säger han.

Kontraktet, som är med den storsatsande organisationen Cage Warriors, gäller tre matcher under tolv månader och avtalet startar när han går nästa match för dem. Innan dess är han sedan tidigare bokad för matcher i Genève i slutet av månaden och i Göteborg i maj.

Mats Nilsson är redan bekant med Cage Warriors då hantävlade för dem i Libanon i februari och han är imponerad över sin nya arbetsgivare.

— De känns oerhört seriösa och proffsiga. Jag blev väldigt bra behandlad när jag var i Beirut och jag känner mig väl till mods. De har rätt kontakter för att ta in kända namn.

Ger det här också en större ekonomisk trygghet?

– Jag vet vad jag kommer att tjäna på mina matcher och det är ingen årslön. Jag kommer behöva hålla mig flytande på annat, det är jag medveten om. Men nu har jag i alla fall en möjlighet att räkna på min inkomst, det är en trygghet.

En årslön skulle han däremot kunna tjäna om han når sitt stora mål, en plats i den världsledande organisationen UFC.

— Jag vill utmana mig själv och det här gör inte att jag ger upp drömmen om UFC. Det finns också en klausul i mitt kontrakt om de skulle vilja ha mig.

Något som han dock kan få ge upp är satsningen på submission wrestling. Där har han tillhört landslaget de två senaste åren och bland annat bärgat två VM-guld.

– Jag vill fortsätta tävla men jag har inte hunnit tänka på det. Det är inget jag har diskuterat med Cage Warriors. Vi får titta på kontraktet, säger han.

Kommentarer