Martin Fouda tar fight på kort varsel den 31 mars i Finland

Den otroligt explosiva och stenhårda Martin Fouda tar sig an hemmafightern Timo-Juhani med två veckors varsel på Stand Up War i Pirkkala. Den 31 åriga fightern är det senaste tillskottet till Superior Management. Martin föddes i Frankrike med ursprung ifrån Kamerun men är numera bosatt i Sverige. Han började idrotta tidigt och blev introducerad till Karate som 9 åring. Under sin Karate karriär har han hunnit med den imponerande bedriften att tävla i över 1000 Karatematcher, representerat Frankrikes landslag två gånger, Luxemburgs landslag en gång och slutligen även det svenska landslaget. Efter att han sadlade om till MMA gick han sin första amatörmatch bara efter en månads träning, och efter 6 månaders träning blev han svensk shootfightingmästare. Sammanlagt har han hunnit med 25 amatörmatcher och en hel del Submission Wrestlingmatcher innan han började tävla som proffs. Pancrase fightern tackar aldrig nej till en match och i sin tredje proffsmatch tar han sig nu an grapplern Timo-Juhani. Finländaren vann sin senaste MMA match via Heel Hook på Cage 18 för ca två veckor sedan, vilket verkar vara något av en favoritteknik då han även vann finalen i ADCC:s Europeiska uttagningar i -66 kg via samma submission. 


Timo är en ganska komplett fighter, men han är främst en grappler med förkärlek till benlås. Matchen kommer att gå i -63 kg.

”- Martin älskar att fightas. När jag kontaktade honom angående matchen så tackade han ja direkt utan att tveka, detta trots att han bara har två veckor på sig att förbereda sig och klara vikten. Han är en riktig tuffing och en sann krigare. För ca två veckor sedan vann han en Muay Thai match på 30 sekunder där han totalt dominerade sin motståndare. Jag är riktigt imponerad av hans målmedvetenhet och beslutsamhet.” (Babak Aghavali, VD, Superior Group International)
”- Jag är alltid redo för match. Oavsett vad så vill jag alltid hålla mig på en hög idrottslig nivå, och därför är det viktigt med mycket erfarenhet. Jag är född för det här och gillar att tävla. Det här är mitt yrke och jag ser fram emot matchen.”
(Martin Fouda, professionell fighter) 

Kommentarer