Svenska Talanger: Niklas Bäckström

Svenska Talanger är nu inne på sin sjätte svenska MMA-talang, den här gången har turen kommit till en 22-årig norrlänning som idag bor i Stockholm, nämligen fjäderviktaren Niklas Bäckström. Bäckström som igår fick veta att han ska fightas på Bottnia Punishment XI i Seinäjoki, Finland nästa fredag den 23 mars (galan kan ni se via LIVE-stream på Facebook). Han ersätter den skadade Greger Forsell och möter litauern Sergej Grecicho (11-4 MMA). Efter brytet finner ni en intervju med Bäckström.


Berätta lite kort om dina meriter inom MMA/Shootfighting och BJJ/SW?

Jag satsar på proffs MMA (3-0, 1 MMA) och där är jag obesegrad. jag har tävlat ganska sparsamt inom bjj/sw men har vunnit några turneringar och kommit trea på SW-SM (2010), men vet inte vad jag har för record inom de disciplinerna

När började du med idrotten MMA? Utövade du någon annan idrott innan? 

Det är svårt att säga när jag började med MMA, strukturerad MMA började jag med när ja skulle fylla 16 och då på Nordic Fighters i Luleå. Innan det så tränade och fightades jag med mina bröder och kusiner hemma. Vi laddade ner instruktionsvideos och sånt. 

Innan MMA så spelade jag väldigt mycket hockey och tränade svensk jujutsi (jujutsi kai tror jag det heter)

Var tränar du MMA, och om du tränar på några andra ställen vart gör du det?

Jag tränar MMA på Hilti Stockholm.

När går du nästa MMA-fight? Om ja, vad vet du om din motståndare?

Nästa match går jag den 23/3 (Botnia Punishment XI). Jag fick matchen med kort varsel men, liksom scouterna är jag alltid redo. Min motståndare (Sergej Grecicho) är högt rankad och har mycket erfarenhet.

Vad tror du om svenskarnas chanser på UFC Sweden?

Generellt sett så ligger Sverige långt framme i MMA och jag tror samtliga har en bra chans att vinna sina matcher.

Vad har du för mål med idrotten?

Mitt mål är att bli bäst.

Vilka vill du tacka?

Jag vill tacka alla som har hjälpt mig framåt. träningsparthers, tränare, sponsorer Kenka, min familj och de motståndare som har klivit in i ringen mot mig.

Kommentarer