Intervju med Jörgen Kruth om den inställda fighten på UFC Sweden

Den svenske MMA-fightern Jörgen Kruth skulle göra sin UFC-debut den 14 april mot fransmannen Cyrille Diabaté UFC on Fuel TV 2 (UFC Sweden) i Globen, Stockholm. Tyvärr är denna debut framflyttad då Kruth skadat sig på träning bara en vecka innan fighten skulle genomföras. I en intervju med Expressen berättar Kruth mer om skadan och besvikelsen över att inte få tävla i Globen. Se utdrag ur intervjun efter brytet.Jörgen Kruth berättar för Expressen om när och hur skadan uppstod som stoppar honom från att göra sin UFC-debut.
- Jag har en fraktur på revbenet, säger han.
- Det var på en träning förra måndagen. Vi brottades och jag skulle göra en explosiv vändning. Då "klonkade" det till här i sidan.
Vidare berättar Kruth om den besvikelse som uppstod när det uppdagades att det var en fraktur på revbenet och att träning var ogenomförbart.
- Jag har gått matcher förut när jag varit skadad och jag ville köra. Men någonstans förstår jag att man inte kan tävla med ett brutet revben, säger Kruth till Expressen
Beslutet att ställa in fighten var enligt Kruth väldigt svår att ta och han hade sett fram emot att fightas i Globen inför 14.000 svenska fans.
- Jag har gått kanske hundra proffsmatcher och jag tror att jag har ställt in tre matcher totalt. Det är väldigt oflyt att det här kom just nu.
- Det handlar om att det är ett slutsålt Globen. Det är det som känns som en stor grej.
 - Jag har tävlat från en källarlokal på Krukmakargatan till Jakobsbergshallen. Sen blev det Eriksdalshallen, det tyckte man var stort, och sen var det Solnahallen - ännu större! Och efter det Hovet - och Globen. Det har varit en lång resa.
Slutligen vänder sig Kruth till alla fans som hade sett framemot hans UFC-debut i Globen den 14 april och säger att det kommer fler chanser framöver för honom.
- Jag förstår folk som blir besvikna, som har köpt biljett för att se min match.
- Så fort jag är hel kommer jag att förbereda mig för nästa match. Det här är inget slut. Jag har inte gjort min sista match.


TÄVLING

Kommentarer