UFC återvänder till Nottingham, England den 29 september med flera svenska fighters


Det ser ut som att det blir Nottingham som står som värd för UFC då de återvänder efter ett års frånvaro från de brittiska öarna den 29 september. Arenan för eventet kommer att vara Capital FM Arena med plats för 10.000 åskådare.

Under senaste avsnittet av The Ultimate Fighter Live bekräftade UFCs president Dana White att UFC återvänder till England och Nottingham, detta framkom då White lovade en av deltagarna i TUF Live, Andy Ogle (8-1 MMA) att han skulle få en plats på fight cardet på galan i England. Detta eftersom Ogle blev drabbad av en hjärnskakning i kvartsfinalen mot Al Iaquinta (5-1-1 MMA) och inte kommer att kunna gå en fight på TUF Finalen den 1 juni.

Under presskonferensen till UFC 146: Dos Santos vs Mir klargjorde White att Dan Hardy (24-10, 1 MMA, 5-4 UFC) och Paul Sass (13-9 MMA, 3-0 UFC) mycket väl kan komma att fightas på galan den 29 september, Hardy som är från just Nottingham kan komma att gå som huvudevent inför sin hemmapublik.

Sedan tidigare har den svenske fightern Jörgen Kruth (5-0 MMA) gått ut med att han kommer att göra sin efterlängtade UFC-debut den 29 september mot Cyrille Diabate (18-8-1 MMA, 3-2 UFC). Även Reza Madadi (12-2 MMA, 1-0 UFC) (P4P Sverige #2har gått ut med att han kommer att gå sin andra UFC-fight den 29 september. Andra potentiella fighters på galan är Brad Pickett (21-6 MMA, 1-1 UFC) och John Maguire (18-3 MMA, 2-0 UFC), två fighters som senast fightades på UFC on Fuel TV (UFC Sweden) den 14 april.

Då UFC ofta väljer att sätta upp fight cards med lokala fighters är det itne omöjligt att de fyller kortet med europeiska fighter, det ger flera alternativ. Det kan mycket väl vara så att den norske fightern Simeon Thoresen (17-2-1 MMA, 1-0 UFC) får göra sin andra fight i oktagonen och att Hamid Corassani (9-3,1 MMA) får göra sin UFC-debut i Nottingham.

Svenske UFC-stjärnan Alexander Gustafsson (14-1 MMA, 6-1 UFC) (P4P Sverige #1) har gått ut med att han vill ta en paus efter sin senaste vinst mot Thago Silva (14-3, 1 MMA, 5-3, 1 UFC) på UFC on Fuel TV 2 (UFC Sweden) och att han fightas på galan den 29 september är nog inte alltför avlägsen, motståndaren är dock ej klar i dagsläget. Gustafsson skulle med enkelhet kunna gå som huvudevent på galan i Nottingham, detta efter succéen i Globen. Här nedan ser ni ett potentiellt fight card, inga fighter är bekräftade av UFC.

Fight Card (ej officiellt)

 • Alexander Gustafsson vs. TBA
 • Dan Hardy vs. TBA
 • Paul Sass vs. TBA
 • Brad Pickett vs. TBA
 • Jörgen Kruth vs. Cyrille Diabate
 • Simeon Thoresen vs. TBA
 • Hamid Corassani vs. TBA
 • John Maguire vs TBA
 • Reza Madadi vs. TBA
 • Andy Ogle vs. TBA


Vilka fighters tror NI får chansen då UFC återvänter till England den 29 september? Gör din röst hörd och kommentera här nedan!

Följ MMASweden.net via Facebook och Twitter för de senaste nyheterna från MMA-världen!

Kommentarer

 1. Ser ut som det kan bli en kopia av UFC Sweden, hoppas att Corassani snart gör comeback, han har varit spårlöst försvunnen!

  SvaraRadera
 2. Magnus jycken cedenblad kör nog oxå på galan. De flesta carden är junfulla redan fram till september så det är bra tidsmässigt för de som körde på gslsn den 14 april att fightas den 29 september.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar