Superior Challenge inleder ett exklusivt samarbete med Cage i FinlandTvå av Nordens främsta MMA-organisationer har inlett ett samarbete som ett första steg mot en internationell MMA-allians.

Superior Challenge och Finlands främsta MMA-gala Cage har startat ett exklusivt och långsiktigt samarbete som ingår i en stor internationell MMA allians bestående av olika MMA organisationer runt om i världen. Parternas samarbete inom alliansen omfattas av flera olika affärsområden, som exempelvis byte av fighters mellan organisationer.

Så här kommenterar Babak Aghavali, VD för Superior Group International samarbetet:
- Det här är en del av ett omfattande arbete som vi inledde för över ett år sedan och det är väldigt trevligt att bitarna nu börjar falla på plats. Cage är den största MMA organisationen i Finland och personerna bakom är väldigt professionella och drivna. Därför känner vi oss väldigt trygga med vår nya internationella partner. Fördelen med samarbetet och alliansen är att våra fighters i Superior Management kommer att ha möjligheten att gå fler matcher, vilket kommer leda till att vi kan leverera en bättre produkt till MMA fansen. Dessutom kommer detta att stärka Sveriges roll som en stor MMA nation internationellt.
Jag vill bara förtydliga att samarbetet mellan Superior Challenge och Cage inte är en ihopslagning av företag, utan snarare ett samarbete mellan olika MMA organisationer runt om i världen. Samarbetet mellan organisationerna inom alliansen innebär bland annat byte av fighters, TV rättigheter, och representation i respektive land. Det här var det första samarbete inom alliansen som presenterades. Ytterligare nyheter om alliansen kommer att presenteras inom kort.
 Så här kommenterar Pasi Sormunen som är VD för den finska MMA-organisationen Cage samarbetet:
- När vi träffade ledningen från SC märkte vi snart att vi tänker på samma sätt kring sporten. Ett samarbete mellan seriösa organisationer är bra för båda parter, och även för alla fighters inom dessa organisationer. I framtiden kommer MMA att vara mycket större i Europa än vad den är idag, och när den dagen kommer vill vi vara en del av en stark internationell allians som attraherar en större publik.
Pasi Sormunen och Babak Aghavali
Superior Challenge kommer att anordna sin nästa gala den 6 oktober i Malmö i Malmö Arena, på fight cardet kommer förutom finalen av Kimura Talent 2 mellan MMASweden-bloggaren Michel Ersoy (läs hans blogg här) och Rami Aziz även att innehålla en fight med Ilir Latifi. Fight Cardet kommer att fyllas på vartefter. 

Följ MMASweden.net via Facebook och Twitter för de senaste nyheterna från MMA-världen!

Kommentarer