UFC 149: Aldo vs. Koch | Thiago Silva skadad, hoppar av fighten mot Mauricio "Shogun" RuaThiago Silva har skadat ryggen och är tvungen att hoppat av fighten mot landsmannen Mauricio "Shogun" Rua (20-6 MMA, 4-4 UFC) som skulle gå av stapeln på UFC 149 i Calgary, Kanada den 21 juli. Glover Teixeira (18-2 MMA, 1-0 UFC) har blivit erbjuden att ta fighten mot "Shogun" av UFC men teamet bakom "Shogun" har valt att tacka nej. UFCs president Dana White kommenterar det så här:
"With Thiago hurt, we turned to Glover and asked him to go right back in to fight 'Shogun' at UFC 149," sade White till mmajunkie.com. "But 'Shogun's' people are adamantly refusing to take the fight. They want nothing to do with Glover. 'Shogun' wants nothing to do with Glover," säger White. "But that's the fight Lorenzo and I are trying to put together."
Teixeira gjorde sin UFC-debut mot Kyle KingsburyUFC 146: Dos Santos vs. Mir och vann via sub. (armtriangel) redan i den första ronden och har därmed sexton raka vinster. Om det nu inte blir Teixeira som ersätter så lär "Shogun" inte tacka nej till den svenske UFC-fightern Alexander "The Mauler" Gustafsson (14-1 MMA, 6-1 UFC) (P4P Sverige #1) om han blir tillfrågad av UFC, om detta kommer att ske återstår att se. Det lär dock bli en riktigt underhållande fight om "Shogun" tar sig an "The Mauler".

Huvudtränaren på Team Alliance Eric Del Fierro berättar ikväll för mmafighting.com att dem inte fått höra någonting från UFC om Alexander Gustafsson är aktuell med att ersätta Thiago Silva i fighten mot "Shogun" Rua.

Följ MMASweden.net via Facebook och Twitter för de senaste nyheterna från MMA-världen!

Kommentarer

 1. Alexis Farias1 juni 2012 20:43

   De borde ge en sån som Rafael Cavalcante chansen, så får de även över honom som ett bra tillskott till UFCs LHW division.

  SvaraRadera
 2. MMASwedenNet1 juni 2012 20:49

  Ingen dålig ersättare, dock har Strikeforce inte gott om fighter i toppnivå och Calvacante är en titelutmanare i lätt tungvikt i Strikeforce. White har själv sagt att man inte vill tömma Strikeforce på alla sina toppfighters.


  Finns fler utanför UFC som oxå skulle kunna få chansen samtidigt som Shogun skulle tacka ja, det verkar vara det som är problemet med Glover att han inte är ett "namn".

  King Mo har tyvärr skrivit på för Bellator, han skulle vara en bra ersättare.

  SvaraRadera
 3. Alexis Farias1 juni 2012 21:08

   King Mo hade vart en riktigt grym motståndare

  Sen tycker jag att det borde även skrota lätt tungvikt i strikeforce också, eftersom UFCs lätt tungvikts division inte har så många mer stora matcher att erbjuda enligt mig. Känns som alla redan mött varandra.
  Både Fejiao och Mousasi hade varit två stora namn för UFCs fighters att möta i buren.

  SvaraRadera
 4. MMASwedenNet1 juni 2012 22:07

  Ja sakta men säkert kommer Strikeforce att försvinna, det finns ingen anledning att ha en divison 2 liga för Zuffa. Nu finns det kanske 2-3 fighters i varje viktklass i Strikeforce som har nått att sätta emot UFC-fighters. Ja jag håller med om Mousasi och Fejiao. Samma sak med lättvikt: Melendez och Thomson, Tungvikt: Cormier och Barnet samt Mellanvikt: Rockhold och Jacare.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar