Handla på Gymgrossisten.com

måndag 9 januari 2012

UFC 142 - Anthony "Rumble" Johnson Vlog inför sin fight mot Vitor Belfort (video)

Anthony "Rumble" Johnson
Nu har även Anthony "Rumble" Johnson 10-3 (7-3 UFC) släppt en väldigt intressant videoblogg (se nedan) inför sitt möte med Vitor "The Phenome" Belfort 20-9 (9-5 UFC)  under helgens gala i Rio de Janeiro, Brasilien UFC 142: Aldo vs. Mendes. Anthony Johnson gör även sin första match i sin nya viktklass mellanvikt. han är omtalad för att gå ner väldigt mycket i vikt, i bland så mycket som 20-25 kg inför sina matcher i weltervikt. 


Nu har han altså bestämt sig för att gå upp en viktklass istället. Johnson har även gjort ett kortare inhopp som skådespelare, han spelade en fighter i filmen Warrior som kom ut 2011. Mer om UFC 142: Aldo vs. Mendes galan finner ni här.Samboambassadören Fedor Emelianenko - Sambons historia (Video)

Den levande MMA-legenden Fedor Emelianenko (33-4, 1nc) kommer ursprungligen från den ryska kampsporten Sambo, han har tränat och tävlat i diciplinen Combat Sambo sedan 1997 och det parallellt med sin framgångsrika MMA-karriär. Fedor har lyckats vinna det ryska mästerskapet i Combat Sambo sex gånger, världsmästerskapet i Sambo fyra gånger och europamästerskapet i Combat Sambo en gång. Vinsterna kom alla gånger i viktklassen + 100kg och/eller i den öppna viktklassen. 
Fedor Emelianenko

Sambo är en rysk kampsport, ordet Sambo är en akronym på ryskans SAMboorona Bez Oruzhiya som betyder "självförsvar utan vapen". Sambo är en relativt ny kampsport då den uppkom i början utav 1920-talet och utvecklades av den sovjetiska Röda armén. Detta för att förbättra deras stridteknik utan vapen. Sambon härstammar från japanskans Judo men har även influenser från andra kampsporter. Combat Sambo är den gren som mest liknar dagens MMA och är den gren som Fedor Emelianenko tävlat så framgångsrikt i. Här kommer en kort video om kampsporten Sambo med Fedor Emelianenko.

Sambons historia med Fedor Emelianenko

Dana White garanterar att UFC kommer till New York under 2012!

Dana White, President UFC
I en intervju med MMA-sidan MMAfightcorner.com, säger UFC presidenten Dana White att han garanterar att under 2012 kommer UFC att arrangera en gala på Madison Square Garden i New York. På frågan om vem han har tänkt sig som huvudevent svara han att det självklart måste bli lätt tungvisktsmästaren Jon "Bones" Jones  15-1 (9-1 UFC) då han är född i delstaten New York. 


New York har varit den stora "nageln i ögat" för MMA i allmänhet och UFC i synnerhet, förbudet för sporten MMA har varit mycket svårt att häva men nu verkar det som om Dana White ser en positiv förändring. 


Urklipp från intervjun med MMAfightcorner.com

Bakom kulisserna - Fedor Emelianenko i Japan! (Video)

Den levande MMA-legenden Fedor Emelianenko (33-4, 1nc) gick en match på nyårsafton mot den japanske OS-guld vinnaren i Judo Satoshi Ishii (4-2-1). Matchen gick på galan Fight for Japan: Genki Desu Ka Omisoka inför ca 24.000 åskådare. Matchen vann Fedor Emelianenko på KO i den första ronden minut 2,29. Här kommer två videoklipp som leder oss bakom kulisserna fram till matchstart och efter matchen då Fedor och hans följe firar nyår i omklädningsrummet.

Del 1
Del 2
Från: M-1 Global

The Ultimate Fighter 15 - Intervju med Coachen Dominick Cruz

Cruz vs Faber
Nästa säsongs deltagare av The Ulitmate Fighter säsong 15, kommer att tränas av titelhållaren i bantamviktklassen Dominick Cruz 19-1 (2-0 UFC)  och utmanaren Urijah Faber 26-5 (2-1 UFC). Dessa två har mötts tidigare och det står 1-1 i inbördes möten. Viktklassen för deltagarna i år är lättvikt och weltervikt. Nytt för i år är att serien kommer att visas samma vecka som de filmar och avslutas med en livesänd fight på tv kanalen FX. Som tidigare år avslutas säsongen med att de båda tränarna går en match emot varandra, vilket i detta fall blir en titelfight i bantamviktklassen. 


The Ulitmate Fighter säsong 15 beräknas starta den 9 mars 2012 och programledare blir Jon Anik. Här kommer en intervju med Dominick Cruz gjord av MMA reportern Ariel HelwaniMMAfighting.com

UFC 142: Aldo vs. Mendes - Fabio Maldonado skadad, match inställd

Fabio Maldonado
Den brasilianske lätt tungviktaren Fabio Maldonado 18-4 (1-1 UFC) har skadat sig på träningen och kommer inte kunna ställa upp på galan nu på lördag den 14 januari, detta skriver UFC på sin hemsidan. Maldonado skulle möta landsmannen Caio Magalhaes (5-0) på UFC 142: Aldo vs. Mendes, men kommer nu att tvingas ställa in matchen. 

En ny värdig motståndare åt Magalhaes har UFC inte lyckats finna så tätt in på galan, vilket betyder att han nu istället får sitta vid sidan av och se på galan. För Fight Card och mer information om galan klicka här. 

Nordiskt stål - Anton Kuivanen, Finland

Anton Kuivanen
Vi på MMA SWEDEN vill lyfta fram våra duktiga nordbor och har därför startat ett segment som kallas Nordiskt Stål där vi kommer att presentera fighters från Norden. Först ut är finländaren Anton Kuivanen, en 27-åring som tävlar i lättviktsklassen. Han har tävlat sedan 2006 och har lyckats få ihop ett fint fight record på 16 vinster och 4 förluster, han har vunnit sina senaste 9 fighter. Majoriteten av vinsterna har kommit via submission, nämligen 8 st. 


Anton är väldigt omtyckt i sitt hemland Finland, dels för sin aggressiva fightingstil och dels för att han medverkade i en reality show (Sali). 


Läs vidare efter brytet.

Vad är MMA?

MMA (Mixed Martial Arts)
Mixed martial arts, ofta kallad MMA, är designad för sparring och tävling. Ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador.
Den första renodlade MMA-föreningen i Sverige startade hösten 1995, och 2008 blev idrotten invald som SB&K. Inom såväl västerländska som österländska kampsporter fostrats utövarna i en anda av respekt, ödmjukhet och fair play, så även inom MMA som har sitt ursprung i båda dessa traditioner.
Historik
År 648 f.Kr introducerades sporten "Pankration" (Grekiska för "alla krafter") i de Olympiska Spelen. Sporten kan beskrivas som en blandning av boxning och brottning och blev med tiden den mest populära grenen i de Olympiska Spelen. Stående kamp och boxning var vanligt men ofta avgjordes matcherna på marken där både olika typer av lås och slag var tillåtna.


Nutid

Den moderna MMA:n fick sitt genombrott i samband med tävlingen UFC 1 som arrangerades i USA 1993. De första tävlingarna inom UFC var inte att likställa med sport. Men med tiden så har MMA utvecklats till en seriös idrott och i USA är MMA sanktionerat av bland annat Nevada State Athletic Commission.
Generellt
I allmänhet är boxning (kickboxning och muay thai inkluderat), brottning (fristil och grekisk-romersk samt i viss utsträckning judo) och grappling (brazilian jiu-jitsu samt i viss utsträckning sambo) de tre stilarna som utgör kärnan i nästan all modern MMA.
Markfightern, vars mål är att ta kampen till mattan och försöka i markkampen få in någon typ av lås på motståndaren så att denne ger upp. Markkfightern är det närmaste man kommer en ren grappler inom MMA. Denna taktik kallas ibland "mission submission".
Brottaren, vars styrka är nedtagningar och har vanligtvis en strategi att ta ner motståndaren och inta en dominant position och slå ut motståndaren. Denna taktik kallas vanligtvis för "ground'n pound".
Boxaren, vars mål är att hålla kampen stående. Boxaren försöker kontra nedtagningar med så kallad sprawl. Denna taktik kallas vanligtvis för "sprawl'n brawl".
Texten är hämtad från Svenska Budo & kampsportsförbundets hemsida

Anderson "The Spider" Silva har kommit upp i 1 miljon följare på Twitter!

UFCs mellanviktsmästare Anderson "The Spider" Silva 31-4 (14-0 UFC) är den första MMA fightern som uppnått otroliga 1 miljon följare på Twitter. Det är dock en bit kvar tills han når upp till UFC presidenten Dana White som idag följs av fantastiska 1,8 miljoner följare. 


Vill du följa Anderson "The Spider" Silva på Twitter, klicka då på denna länk: SpiderAnderson 


Anderson "The Spider" Silva